Za 10 stopinj manj

Za 10 stopinj manj

-
0 234

Ponoči bo pri nas še deževno, predvsem v južni polovici Slovenije bodo še nastajali močni nalivi. Na SZ Slovenije bodo padavine ponehale že sredi noči, na JV bo deževalo vse do jutra. Zapihal bo SV veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo nižje. Na Primorskem bo nekje 12, 13 stopinj, v večjem delu Slovenije pa bo 8 do 9 stopinj Celzija. Občutno hladneje bo v Alspkih dolinah, le okoli 3 stopinje Celzija.

Dopoldne bodo padavine ponehale tudi na Kočevskem in v Beli krajini, na Gorenjskem in Koroškem se bo jasnilo že dopoldne, na jugu in vzhodu se bodo oblaki umaknili šele popoldne. Burja in severni veter bosta slabela. Temperature bodo občutno nižje kot danes. Na Gorenjskem bo 13, na JV Slovenije stopinjo več, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju do 15 stopinj. Topleje pa bo na Primorskem, do 19 stopinj.

V petek zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, sveže bo, v zatišnih legah bo slana, večinoma bo okoli 3 stopinje. Dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo od zahoda pooblačilo. Ogrelo se bo do 17 stopinj. V soboto bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo deževalo, a količina padavin bo zelo majhna. Veliko oblakov bo na nebu tudi v nedeljo, a trenutno kaže na suho vreme z nekoliko nižjimi dnevnimi temperaturami, precej hladen pa bo tudi začetek prihodnjega tedna.