Za hitrejše poti s kovinsko – rožnato

0
157

S 1. februarjem je začetek novih vinjet, za vse, ki potujete po slovenskih avtocestah. Vinjete z letnico 2019, so kovinsko rožnate barve.

Letna vinjeta za osebna vozila stane 110 evrov, mesečna 30 evrov in tedenska 15 evrov. Motoristi za letno vinjeto odštejejo 55 evrov, za polletno 30 evrov in za tedensko 7,5 evra. Vozniki kombijev pa morajo za celoletno vinjeto plačati 220 evrov, za mesečno 60 evrov, za tedensko pa 30 evrov. Dars je v prvi polovici letošnjega leta s prodajo vinjet ustvaril za 78,43 milijona evrov prihodkov, kar je šest odstotkov več kot v lanskem prvem polletju.

Kazen tudi do 800 evrov
Vinjete prodajajo na kar 1.500 prodajnih mestih med drugim na bencinskih črpalkah, poštah, v trafikah, marketih itd. Za voznike, ki se po slovenskih avtocestah in hitrih cestah vozijo brez vinjete, je zagrožena kazen od 300 do 800 evrov. Po prejemu kazni lahko nadzorniki od voznika zahtevajo, da kupi vinjeto za nadaljevanje vožnje.

Pravila za nameščanje vinjet
Dars opozarja, da mora biti vinjeta na vozilu pravilno nameščena. Vozniki jo morajo nepoškodovano namestiti na notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj. Nalepke ne smejo namestiti na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno, ali na stransko okno vozila. Pred namestitvijo nove vinjete pa je treba obvezno odstraniti staro vinjeto. (MMC/Rtv Slo)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj