Za isto mizo le člani istega gospodinjstva

0
9725

Na terasah in letnih vrtovih gostinskih lokalov bodo morale biti mize razporejene tako, da bo med posameznimi strankami najmanj meter in pol razdalje. Izvajalci storitev naj omejujejo številčna omizja, za mizo naj do spremembe vladnega odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih sedijo le člani istega gospodinjstva.

Odstraniti je treba samopostrežne načine postrežbe, kot so solatni bar in košarice kruha za več gostov ali mesta, kjer bi si stranke lahko same postregle določeno blago. Čist jedilni pribor naj zaposleni stranki posredujejo na način, ki onemogoča stik in morebitno onesnaženje. To je denimo zaprta vrečka s priborom za eno osebo.

NIJZ poudarja, da morajo obiskovalci gostinskih lokalov takrat, ko uporabijo sanitarije oz. vstopijo v drug zaprti prostor, uporabiti masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela. Izvajalci storitev pa morajo sanitarije očistiti in razkužiti najmanj vsako uro.

Pri tem je zanimivo, da se zaposleni v nekaterih podjetjih prehranjujejo v gostinskih lokalih, in medtem ko so zaposleni lahko 7 ur in pol dokaj blizu na delovnem mestu, v času polurne ali urne malice, če niso iz istega gospodinjstva, ne bodo smeli sedeti in obedovati za isto mizo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj