četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoZa kolektivca pospešeno delo, naj bo to vzor

Za kolektivca pospešeno delo, naj bo to vzor

Najlepši primer, ko politika spoštuje gospodarstvo, pa čeprav gre za lokalno, je Novo mesto. Ta večje firme na Dolenjskem se v začetku avgusta odpravijo na kolektivca in takrat se dela na lokalnih oz. državnih prometnicah, res da na cestah ob velikih gospodarskih družbah, ki so čez določeno obdobje dotrajane. Ampak se naredi. Tudi tisti, ki ostanemo ob ‘podgurski feragosti’ doma, nas slednje ne moti. Naj se uredi, naredi.

Zanimivo pa je, da so v tem obdobju tudi bolj zahtevni projekti končani v največ 14 dneh, toliko kot cca. traja kolektivc. Torej se nekateri morda le zavedajo kdo vplačuje v takšne in drugačne malhe.

Drugače pa so zgodbe o prenovah cest večinoma precej daljše.

Povsem razumem, da je po kolektivcu več prometa, ampak, če gre za pomembne prometnice, se dela tudi v večernih oz. nočnih urah, tako kot v Ljubljani in nekaterih drugih državah.

Zadnji primer, kako naj se izrazim, slabe prakse upravljanja z avtocestami, je odsek od Medvedjeka proti Biču in obratno. Slednji je bil minuli konec tedna, ob veliki gneči, zaradi del delno prevozen. Ampak tako v v soboto in nedeljo, sredi popoldneva, se tukaj ni delalo.

Samo razmišljam, saj nas je veliko, ki delamo petke in svetke.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča