sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeZa motoriste in ostale

Za motoriste in ostale

Na velikonočni ponedeljek bodo po Sloveniji številni pohodi in ostala druženja, med drugim bo po dveh letih v Mirni Peči spet največji blagoslov motoristov in motorjev. A vreme bo zahtevalo še nekaj več zbranosti in zmernosti.

Noč bo jasna. Sprva bo še pihal okrepljen SV veter, ki bo preprečeval izrazitejše ohlajanje, v drugem delu noči, ko bo veter slabel, pa se bodo temperature hitro spustile v bližino ledišča. Zjutraj bo zmrzovalo na severu države, kjer bo od -4 do 0 st. C. Malo nad ničlo bo v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju ter v zatišnih legah Primorske. V Vipavski dolini in ob morju, kjer bo še pihala šibka burja, pa bo okoli 7 st. C.

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije sončno, popoldne pa se bo od SV-da postopno pooblačilo. Nad hribi ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Ob morju bo sredi dneva zapihal maestral, drugod bo pihal severni veter, ki pa ne bo tako izrazit, kot je bil danes. Popoldanske temperature bodo blizu povprečja za sredino aprila. Na Goriškem in v Vipavski dolini se bo ogrelo do 18 st. C. Drugod bo od 11 do 16 st. C.

Tudi v hribih bo veter oslabel in se popoldne marsikje povsem polegel. Po sončnem jutru se bo sicer marsikatero pobočje zavilo v oblake, a bo ostalo večinoma suho.

Torek bo oblačen, krajša sončna obdobja bodo možna na Primorskem in Gorenjskem. Že zjutraj se bodo začele pojavljati manjše padavine, ki bodo večji del dneva nastajale v SV Sloveniji, zvečer, ko nas bo dosegel hladnejši zrak, pa se bodo nekoliko okrepile in se začele širiti tudi drugam. Noč na sredo bo oblačna in deževna, predvsem na Koroškem in Kočevskem bo lahko tudi snežilo. V sredo dopoldne bodo padavine povsod ponehale in začelo se bo jasniti. Četrtkovo jutro bo v zatišne lege prineslo slano, nato pa bo k nam začel dotekati toplejši zrak. Pričakujemo lahko izmenjavanje sončnih in oblačnih obdobij ter občasne krajevne padavine, ki bodo pogostejše ob popoldnevih. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča