četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaZa obSTAnek, da bi premostili finančne težave

Za obSTAnek, da bi premostili finančne težave

Svetovni dan svobode medijev je v Sloveniji med drugim posvečen tudi razmeram na STA, saj je stekla donatorska kampanja Za obSTAnek, da bi premostili finančne težave, v katerih se je znašla Slovenska tiskovna agencija. Ta namreč letos ne prejema nadomestila za javno službo. Kot so poudarili na novinarski konferenci, ki se je je udeležilo tudi več protestnikov, je nujno potrebna “širša mobilizacija, da se steber obveščanja reši pred propadom”.

Kampanja bo potekala v mesecu maju. “Njen cilj je, da ne bo prišlo do insolventnosti, ki grozi agenciji. Prvi odzivi kažejo, da je odločitev prava in da so številni doma in v tujini na strani svobode medijev,” je dejala Lesjak Tuškova. Zahvalila se je vsem, ki so že donirali, in tistim, ki še nameravajo.

Organizatorji kampanje pozivajo k donacijam za obSTAnek na 1919 z besedama STA1 ali STA5. Več na spletni strani zaobstanek.si

Ta je po besedah predsednice DNS Petre Lesjak Tušek steber kakovostnega in profesionalnega medijskega prostora. “STA je naš skupni servis in kompas v medijski krajini. Nujna je širša mobilizacija, da obvarujemo ta steber propada. Morda ni pretirano reči, da na tej točki vsi stojimo ali pademo, gre za biti ali ne biti, stati in obstati. Ne gre samo za STA, ampak za vse nas, za pravico do obveščenosti in vprašanje v kakšni družbi želimo živeti,” je povedala.

(foto: Miro Majcen/24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča