sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaZa otroka usoden padec s traktorja

Za otroka usoden padec s traktorja

V Starih Žagah, občina Dolenjske Toplice, se je dopoldne, okoli 10.30 ure, zgodila tragična nesreča. Otrok je omahni s čelnega traktorskega nakladača, kar je bilo za otroka usodno, saj ga je traktor povozil. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in reševalci NMP Novo mesto, ki otroku žal niso uspeli pomagati. Informacijo o tragediji so za DolenjskaNews potrdili na Policijski upravi Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novem mestu, z dežurnim državnim tožilcem in ob strokovni pomoči policistov Postaje prometne policije Novo mesto in Dolenjskih Toplic, se je na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letnik otrok. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, kar je imelo za posledico, da je se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto.

Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar otroku niso mogli več pomagati. Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Pri ogledu kraja so sodelovali forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Za 52-letnega voznika traktorja so odredili strokovni pregled, indikator alkohola na kraju sicer ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so traktor s priključki zaradi nadaljnjih preiskav tehnične brezhibnosti zasegli. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskovanje okoliščin primera, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča