Za policista usoden duševni bolnik in odvisnik

0
556

Nemški državljan, ki je včeraj v vasi Žejno oz. Sobenji vasi umoril policista in nato sodil še sebi, je bil po podatkih nemške policije duševni bolnik in odvisnik od drog, ki naj bi bil že večkrat na begu. Čeprav kriminalne kartoteke ni imel, pa naj bi bil nagnjen k samomoru. Prav tako je po podatkih policije le dan pred umorom želel prečkati mejo s Hrvaško, a so ga zavrnili, ker ni imel ustreznih dokumentov.

‘Mi smo že včeraj takoj stopili v kontakt z nemškimi kolegi in posredovali so nam te osnovne podatke o duševni bolezni, o nagnjenosti k samomoru, odvisnosti od drog. Podatkov, da bi bil kriminalno, da bi mel kriminalno preteklost, nam nemški kolegi niso posredovali. Bilo je posredovano obvestilo, da je zaradi verjetno predvsem povezano z duševno boleznijo večkrat odhajal od doma. Ni bil iskan, ampak pogrešan,’ je povedal prvi mož policije Marjan Fank.

“Vsi zaposleni v policiji smo globoko pretreseni zaradi včerajšnjega dogodka, v katerem smo ponovno izgubili mladega policista, že tretje leto zapored. Niti leto ni minilo od tragičnega dogodka, v katerem je bil umorjen policist ljubljanske policijske postaje. Zavedamo se tveganja našega poklica. Stres je del policijskega poklica. Vsakodnevno smo soočeni s tragičnimi dogodki. Takšni dogodki, kot je bil včerajšnji, pa zagotovo globoko zarežejo v celotno policijo in težko najdemo obrazložitev za tako tragične posledice,” je današnjo izjavo za javnost začel generalni direktor policije Marjan Fank.