sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeZa praznike okoli 10 stopinj manj

Za praznike okoli 10 stopinj manj

Večji del petka bo suh in topel, potem nas bo prešla fronta. Pred spremembo vremena nas čaka še ena večinoma jasna noč, nekaj oblačnosti bo le v višjih plasteh ozračja. Sledilo bo sončno in sveže jutro. V alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevske se bodo temperature približale ledišču. V vzhodni in osrednji Sloveniji ter na Goriškem bo od 5 do 7 st. C. Ob morju bo 8 st. C.

Dopoldne bo v večjem delu sončno, temperature bodo hitro naraščale. Sredi dneva se bo postopno pooblačilo. Začele bodo nastajati krajevne padavine, ki bodo najprej zajele severne kraje, proti večeru pa se bodo prehodno razširile nad večji del države. Ozračje bo nestabilno, zato se bo lahko razvila tudi kakšna nevihta z nalivom in sodro. Pred fronto bo še zelo toplo. Na JV-du se bo ogrelo do 25 st. C. Kakšna stopinja manj bo v osrednji Sloveniji. Drugod bo od 18 do 22 st. C. Popoldne bo zapihal SV veter in začelo se bo hladiti.

Ohladitev, ki nam jo bo prinesla fronta, sicer ne bo prav izrazita. Dovolj hladno za sneg bo jutri namreč le po najvišjih vrhovih. Na 1500 metrov bo popoldanska temperatura okoli 6, na 2500 metrov pa 0 st. C. Sprva bo veter šibak in spremenljive smeri, popoldne pa bo zapihal zmeren severnik.

Soboto bomo v večjem delu Slovenije začeli s soncem, v nadaljevanju dneva pa nas bodo od severa hitro prehajali oblačni pasovi. Predvsem na vzhodu in severu Slovenije bo nastalo nekaj ploh. Popoldne se bo krepil SV veter, na Primorskem bo zapihala burja. Praznična nedelja bo sončna, hladna in vetrovna. Sončen, vendar z manj vetra, bo tudi praznični ponedeljek. Zjutraj bo v zatišnih legah slana. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča