Za praznike vreme kot se šika

Za praznike vreme kot se šika

-
0 39

Prazniki bodo tudi vremensko zelo praznični. V petek bodo večji padavinski sistemi od nas precej oddaljeni. Še naprej bo deževalo na Iberskem polotoku, nekaj ploh bo popoldne nastalo tudi ob Črnem morju, nas pa bo pred dežnimi kapljami obvarovalo polje visokega zračnega tlaka, ki se bo nad našimi kraji nekoliko okrepilo.

Ponoči se bodo oblaki večinoma umaknili in pred nami je jasen začetek dneva. Sončni žarki nas bodo pozdravili že kmalu po šesti uri zjutraj. Ob sončnem vzhodu bodo temperature v večjem delu države med 3 in 5 st. C. Bolj hladno bo v alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevske, kjer bo 0 st. C. V krajih z burjo bo okoli 10 st. C.

Jutro se bo nadaljevalo v sončen in zelo topel dan. Ker oblakov na nebu, ki bi zastirali močno aprilsko sonce, skorajda ne bo, boste lahko senco iskali pod krošnjami pravkar ozelenelih dreves. Najtopleje bo v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 24 st. C. Le stopinja manj bo v Pomurju, 22 jih bo na vzhodu. Pod 20 st. C bo le v alpskih dolinah in ob morju, kjer bo sredi dneva zapihal maestral.

Petek bo odličen za obisk gora, saj bo prevladovalo sončno vreme, le sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Pihal bo šibak vzhodni veter.

Tudi prazničen konec tedna nas bo razvajal s soncem in visokimi temperaturami. V soboto bo najtopleje na Goriškem, v nedeljo pa se bodo najvišje temperature preselile na vzhod države. Pričakujemo okoli 23 st. C.  Razmeroma sončen bo tudi ponedeljek, a bo popoldne že zapihal JZ veter, ki bo poskrbel, da bo vreme po praznikih spet bolj spremenljivo.