Za vikend 137 nujnih primerov

0
2305

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 16. 10. in 19. 10. intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 566 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

Vlomi in tatvine

16. 10. med 7. in 20. uro je na Medvedjeku nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Na Seidlovi cesti v Novem mestu je v noči na 16. 10. neznanec vlomil gostinski lokal. Odtujil je menjalni denar, tobačne izdelke in alkoholne pijače. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

V Muhaberju je nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil dve samokolnici.

V gozdu na območju Rodin pri Trebnjem je 16. 10. dopoldne neznanec vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil lovsko puško. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1800 evrov.

V noči na 17. 10. je v kraju Blatno na območju PP Brežice nekdo iz gospodarskega objekta odtujil kardansko os. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Na avtocestnem postajališču Zaloke je v noči na 17. 10. neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil ter odtujil okoli 450 litrov goriva.

V Gabru na območju Semiča je v noči na 18. 10. nekdo iz odklenjenega pomožnega objekta odtujil kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so 17. 10. zvečer posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju pri Otočcu, kjer naj bi se pretepala dva moška. 51-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po njihovem prihodu ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj