petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaZa vrnitev vseh dijakov v šolo

Za vrnitev vseh dijakov v šolo

Svetovalna skupina za covid-19, ki se je prvič sestala v novi sestavi pod vodstvom infektologinje Mateje Logar, je za sredino sejo vlade pripravila več predlogov rešitev. Med drugim se obetajo spremembe pri vstopu v Slovenijo, predlagali bodo tudi vrnitev dijakov prvih treh letnikov v šolske klopi po modelu C, je pojasnila Logarjeva. Ta predlog naj bi predlagala šolska ministrica na sredini seji vlade.

S predstavnikom ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je svetovalna skupina razpravljala tudi o vprašanju vrnitve prvih treh letnikov srednjih šol v šolske klopi. Skupina je potrdila predlog ministrstva, da bi se tudi ti vrnili k pouku po modelu C. Tako bi se polovica dijakov vrnila v šolo, druga polovica pa bi se šolala od doma, po tednu dni pa bi se dijaki izmenjali. O tem naj bi vlada razpravljala že v sredo in če bo predlog sprejet, se bo začel izvajati prihodnji teden, je napovedala.

Poleg tega naj bi priporočili nošenje mask osnovnošolcem od vključno 6. razreda, tudi v matičnih učilnicah. Ta ukrep bodo priporočili tudi vsem učiteljem v osnovnih šolah, ne le tistim na predmetni stopnji. (STA)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča