Začela se bo kurilna sezona

0
333

Po prehodnu izrazite hladne fronte se je tudi občutno ohladilo in kot vse kaže se bo začela še ena bolj zgodnjih kurilnih sezon. Za prvi dan ogrevalne sezone se šteje četrti dan zapored, ko je ob 22. uri temperatura zraka nižja ali enaka +12 °C.

V prihodnjih urah se bodo umaknili še zadnji oblaki in pred nami je jasna noč. Na SV države se veter tudi ponoči ne bo povsem polegel in tu bodo jutranje temperature okoli 5 st. C. Na Primorskem bo od 6 do 11 st. C. Precej hladneje bo v zatišnih legah drugod po državi, kjer bo marsikje blizu ledišča.

Pred nami je čudovit dan, le popoldne se bo na nebo prikradlo nekaj oblakov. Marsikje bo še vetrovno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod SV veter, ki bo najizrazitejši na Štajerskem in v Prekmurju. Popoldanske temperature bodo podobne današnjim. V večjem delu države NE bodo presegle 15 st. C. Topleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 20 st. C.

Ponoči bo naše vršace dosegel še nekoliko hladnejši zrak in jutri temperature nad nadmorsko višino okoli 1600 m ne bodo presegle ledišča. Občutek mraza bo še stopnjeval zmeren severni veter, zato razmere za obisk gora kljub soncu ne bodo najboljše.

V noči na sredo se bo veter polegel in pogoji za nočno ohlajanje bodo zelo ugodni. V sredo zjutraj bo marsikje blizu ledišča, v alpskih dolinah in po višjeležečih mraziščih južne Slovenije pa se bo ohladilo celo do -4 st. C. Popoldne bo ob sončnem vremenu okoli 15 st. C. V drugi polovici tedna nas bo dosegel toplejši zrak, a bo četrtkovo jutro še zelo sveže.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj