Začenja se Festival novomeško poletje

0
301

Ta petek se začenja Festival novomeško poletje. Da je Novo mesto zapisano glasbi, je jasno že nekaj časa. Zato so organizatorji vpeti v vibracije tega mesta, izjemnega potenciala in eklektičnega naboja ustanovili festival, ki bo ta sloves upravičil po najboljših močeh in ga postavil na lastni glasbeni zemljevid.

Festival novomeško poletje bo med julijem in avgustom 2022 na štirih izbranih lokacijah okoli centra Novega mesta: na Muzejskih vrtovih, v Parku Rastoče knjige, na Glavnem trgu (oder pred Knjigarno Goga) in v atriju gradu Grm. V sedmih večerih se bo zvrstilo 9 glasbenih sestavov: SEVERA GJURIN z zasedbo, MEF & JANI KOVAČIČ, ČEDAHUČI, LUTO, KRT, PARLIAMENT ATTACK, MANCA BERLEC, VLADO KRESLIN z Malimi bogovi in Beltinško bando ter TOKAC & HAMO.

Letos v sklopu krovnega Festivala novomeško poletje prirejajo tudi Festival nove novomeške glasbe z namenom, da bi domače izvajalce novega novomeškega vala bilo večkrat moč slišati tudi na domačih odrih. Festival nove novomeške glasbe se bo v sodelovanju z založbo Goga zgodil 29. 7. 2022 na Glavnem trgu.

Festival novomeško poletje se bo začel z milozvočno prodorno vokalistko in glasbenico Severo Gjurin, ki k nam prihaja s svojo zasedbo. V petek, 8. julija, vabljeni na najlepše novomeške Muzejske vrtove.

Festival je nastal pod okriljem Zavoda produkcijske hiše INJA MUSIC ter partnerjev Festivala: Javnega sklada za kulturne dejavnosti Novo mesto, Mestne občine Novo mesto, Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, Zavoda Novo mesto, v 2022 pa se sta se pridružila še partnerja Dolenjski muzej in Založba Goga. Festivala ne bi mogli izpeljati tudi brez podpore pokroviteljev in podpornikov festivala.

Začenja se Festival novomeško poletje