sreda, 24 aprila, 2024
DomaKulturaZačenja se Festival novomeško poletje

Začenja se Festival novomeško poletje

Novi, eklektični Festival novomeško poletje Novo mesto postavlja na lastni glasbeni zemljevid. Navdahnila ga je100. obletnica novomeške pomladi, ki smo jo Novomeščani praznovali v lanskem letu. Da bi obilje nove novomeške glasbe še bolj zazvenelo na domačih odrih, se je v lanskem letu zgodil tudi 1. Festival nove novomeške glasbe, ki ga bodo organizatorji (Zavod produkcija hiša Inja music) publiki postregli bienalno.
Vizija Festivala novomeško poletje je, da postane tradicionalen, vsako leto bogatejši, saj se to več kot spodobi za mesto, ki je rodilo številne legendarne glasbene zasedbe in se mu dogaja vse bolj odmevni novi novomeški val glasbe. Festival bo v letošnjem letu potekal od julija do avgusta, v 6-ih glasbenih večerih, na 4-ih različnih lokacijah in s 7-imi glasbenimi zasedbami (Jurski par – Jure Longyka & Jure Tori, Daniel Vezoja trio, Bort Ross in Nomadi, Dimek & Davor Klarič, Marina Martensson Elementrio, DAN D – Tiho, Društvo mrtvih pesnikov).
Začenja se Festival novomeško poletje
Organizatorja festivala Anja Pavlin & Igor Ilić ( Zavod produkcijska hiša Inja music). Foto: Alan Orlič

Tako otvoritev kot zaključek bo slavnostno odprl in zaprl Jure Longyka, in sicer kot prvi nastopajoči z dvojcem Jurski par, v finalu letošnjega Festivala novomeško poletje pa se nam obeta tudi prvovrstni glasbeni dogodek. Izštekani Jureta Longyke se bodo iz ljubljanskega studia prvič podali v Novo mesto!

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča