Začenja se Kolesarska dirka po Sloveniji

Začenja se Kolesarska dirka po Sloveniji

-
0 392

Napetost pred začetkom 25. izvedbe kolesarske dirke Po Sloveniji narašča, vsi skupaj pa se veselimo izredno močne zasedbe ekip in tekmovalcev, ki bodo uprizorili pravi spektakel.  S startom v Lendavi se v sredo začne kolesarska dirka, ki bo imela pet etap.

Vseh 22 ekip, med katerimi celo devet najmočnejše svetove serije World Toura je že pripotovalo v najbolj ravninsko slovensko regijo na severovzhod Slovenije, v osrčje srednje Evrope.

Danes bodo po Pomurju vozili najboljši svetovni kolesarji. S štartom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti se nam obeta pravi športni spektakel.

25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo pravi spektakel – s kar 9 ekipami serije World Tour ter slovenskimi asi, kot so Primož Roglič, Jani Brajkovič, Matej Mohorič in Luka Mezgec! Zato smo izjemno ponosni, da svetovno karavano gostimo tudi v Pomurju.

Štart 664 kilometrov dolge dirke je v sredo 13. junija v Lendavi ob 13.25, od koder trasa vodi čez državno mejo v Lenti in nazaj v Dobrovnik (14.00). Iz Dobrovnika pa do Moravskih Toplic, kjer kolesarji zamenjajo ravninski del za Krajinski park Goričko. Spustijo se v občino Cankova, zatem čez Bad Radkersburg, skozi Gornjo Radgono in Radence vse do Ljutomera (16.15). Zadnji del poti vodi skozi Črenšovce in Beltince (16.40) do Murske Sobote.

V cilj na Slovensko ulico v Murski Soboti bodo najhitrejši kolesarji prispeli predvidoma ob 17. uri.

Šest pomurskih občin (Lendava, Dobrovnik, Gornja Radgona, Ljutomer, Beltinci in Murska Sobota) se je aktivno vključilo v soorganizacijo dogodka. Projekt regijskega značaja tako vidno podpira promocijo Pomurja kot privlačne kolesarske destinacije.

Dirka bo namreč letos prvič v svoji četrtstoletni zgodovini že danes prečila tudi slovensko – madžarsko mejo. »Izredno smo zadovoljni s pripravljenostjo celotne regije, da sodeluje v organizaciji letošnje dirke in se tudi ob tej priložnosti vsem ljudem dobre volje iskreno zahvaljujemo,« – poudarja tudi prvi človek dirke, organizacijski direktor Bogdan Fink.

STARTNO LISTO KOLESARJEV BOSTE NAŠLI NA POVEZAVI – TUKAJ.