sreda, 24 aprila, 2024
DomaGospodarstvoZačetek komunalnega opremljanja PIC Cikava

Začetek komunalnega opremljanja PIC Cikava

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes pred poslopjem podjetja Tabakum na Cikavi s članom uprave izbranega izvajalca del CGP d. d. Edom Škufco podpisal pogodbo za komunalno opremljanje poslovno industrijske cone Cikava. Za projekt v skupni vrednosti nekaj več kot 2,9 milijona evrov (z DDV) je Mestna občina Novo mesto uspešno pridobila evropsko in državno sofinanciranje v skupni višini 2,3 milijona evrov. Uvedba v delo bo v teh dneh, prva faza pa bo predvidoma zaključena do maja prihodne leto. Po gospodarskih conah Brezovica in Livada s tem projektom Mestna občina Novo mesto nadaljuje s tretjo celovito prenovo gospodarskih con in s tem zagotavlja infrastrukturo, ki omogoča nadaljnji razvoj malim in srednjim podjetjem.

Ureditev poslovno industrijske cone na Cikavi zadeva dve fazi; v prvi gre za razširitev obstoječe ceste ter rekonstrukcijo obstoječega meteornega kanala med objektoma na Podbevškovi ulici 5 in 7. Med gospodarskim objektom Medle d.o.o. do izliva v potok Šajser bosta poleg rekonstrukcije potekali izgradnja nove meteorne kanalizacije in rekonstrukcija fekalnega kanala.

Kot je na podpisu pogodbe izpostavil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ima poslovno industrijska cona Cikava velik potencial v zaledju, hkrati pa v to območje prihaja tretja razvojna os, zato je bilo nujna nadgradnja obstoječe infrastrukture: »Projekt bo rešil problematiko kanalizacijskih vodov, prav s to infrastrukturo pa pripravljamo vso primerno podlago za bodoče investicije v coni, ki je danes pozidana šele med dvajsetimi in tridesetimi odstotki.«

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča