četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeZačetek meteorološke zime

Začetek meteorološke zime

Prvega decembra se začenja meteorološka zima, ki pa bo vsaj zjutraj zimska. Ponoči se bo razjasnilo v večjem delu Slovenije, proti jutru pase bo pooblačilo na Primorskem. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo v zatišnih legah od -7 do -4, drugod od -1 do 4, ob morju okoli 6 °C.

V sredo zjutraj bo na zahodu oblačno, dopoldne se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji, popoldne pa še na vzhodu. Na Primorskem in Notranjskem bo popoldne začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem in na vzhodu od 8 do 12 °C.

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, popoldne pa se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Proti večeru bo na Primorskem zapihala burja. Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V soboto bo zmerno, popoldne tudi pretežno oblačno. V noči na nedeljo spet pričakujemo padavine, po nižin ah v notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo. (ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča