Začetek nedelje jasen, popoldne oblaki

0
97

Deževni pas iznad Francije in Nemčije se bo v nedeljo premaknil proti jugu vse do Alp. Nevihte in plohe bodo popoldne tudi na Balkanu, predvsem v Bosni in Hercegovini in Makedoniji. Zahodni del celine bo jutri ostal suh.

V noči na nedeljo se bo ponekod na Primorskem in ob morju pojavila kakšna nevihta. V notranjosti države pa bo noč jasna in mirna. V večjem delu države se boste zbudili v jasno in sončno nedeljsko jutro.  Najtopleje bo ob morju, 17 st C. 13 st C bo zjutraj na Štajerskem in Koroškem, 12 v Alpskih dolinah, drugod po državi pa bo živo srebro zjutraj kazalo okoli 15 st C. Dopoldne bo še jasno. Popoldne pa bodo s severa oblaki postopoma prekrili vso Slovenijo. V popoldanskih urah se bodo pojavljale krajevne plohe, na Primorskem lahko tudi zagrmi. Zapihal bo veter severnih smeri.

Popoldne ne bo prevroče. V večjem delu Slovenije bo okoli 26 st C, največ bo ob morju do 28 st C, najmanj pa na Štajerskem, Koroškem ter v Alpskih dolinah, do 23 stopinj.

V gorah bo sprva delno jasno, nato se bo oblačnost povečala, vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Pihal bo večinoma šibak severni do severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo sredi dneva okoli 12, na 2500 m pa okoli 4 st C.

Kot vse kaže pa bo prihodnji teden vremensko bolj stabilen. Plohe in nevihte bodo od ponedeljka pa vsaj do četrtka redkost. Temperature bodo višje. V ponedeljek bo večinoma sončno s povečano oblačnostjo v popoldanskih urah. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 26 st C. Tudi torek bo sončen in še za kakšno stopinjo bo topleje. Temperature zjutraj bodo okoli 15, čez dan 28. V sredo se bo sončno vreme nadaljevalo, temperature bodo spet dosegle 30 st C. Tudi v nadaljevanju tedna bo še večinoma sončno, možnost za nastanek neviht bo nekoliko večja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj