Začetek rožnika še majski

0
41

Končuje se pomlad in začenja se meteorološko poletje. Za nami je vremensko pester dan, od sonca in povsem spodobnih temperatur okoli 25, pa do močnih ploh, ki so ohlajale ozračje na zahodu in tudi v osrednji Sloveniji.

Nad srednjo Evropo je še vedno obsežen ciklon, ki kroji vreme nad večjim delom celine. Ponoči se območja s padavinami sicer skrčijo, čez dan pa se zaradi vpliva sonca (poveča nestabilnost) in padavine se spet razširijo in okrepijo. Posebno pogosto bo grmelo ob fronti na vzhodu Evrope. ++

Ponoči bo na zahodu oblačno s plohami in nevihtami, ki se lahko razširijo v osredni del države. Lahko nastane nizka oblačnost. Zjutraj bo bolj suho in lahko se delno razjasni. Več jasnine bo na vzhodu Slovenije.

Jutranje temperature nič posebnega in tudi blizu povprečja za mesec junij. Večinoma bo od 11 do 13, na Gorenjskem 9, na Primorskem pa od 13 do 16.

Pred nami je prvi poletni dan, ki bo v tem tednu najbolj suh. A še vedno bo več padavin na zahodu Slovenije, vendar ne bodo tako vztrajne. Proti vzhodu je verjetnost za dež manjša. Bo pa zato več sonca. Še bo pihal jugozahodnik, ki bo nekoliko šibkejši kakor danes.

Padavine bodo nekoliko ohladile ozračje. Najvišje temperature bodo nad 20 st. Topleje bo na vzhodu države, kjer bo od 22 do 24, pa tudi ob morju 23. Sveže bo na Gorenjskem 16 st.

Pred nami so dnevi, ki bodo obsijani in mokri, predvsem popoldne. Bodo pa od četrtka naprej krajevne padavine tudi na vzhodu Slovenije. V četrtek bo oblačno. Že zjutraj bodo na zahodu nastajale plohe, popoldne tudi drugje po Sloveniji. Podobno vreme lahko pričakujemo tudi v petek, le da bodo dnevne temperature za kakšno stopinjo višje. Za konec tedna bo kombinacija vlage in toplega vremena idealna za nastanek neviht. Vseeno bodo imele “kratek rok trajanja”, ogrelo se bo do 24 st.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj