sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeZačetek še koledarske zime

Začetek še koledarske zime

V torek se začne še koledarska zima. Ponoči bo sprva jasno, zato bo temperatura hitro padala. V drugi polovici noč se bo pooblačilo. Po nižinah osrednje in JV Slovenije bo megla, večinoma sončno bo v severni Sloveniji. V krajih s snežno odejo bo najhladneje. Tako bo na mrazu izpostavljenih legah večinoma okoli -12 stopinj ali še manj. V večjem delu Slovenije bo od -8 do -6 stopinj. Na Primorskem bo med -3 in plus 2.

Čez dan se bo oblačnost širili proti SV Slovenije. Največ sonca bo na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju. Predvsem na prehodu iz Primorske na Notranjsko bodo popoldne in zvečer manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo. Burja bo čez dan postopno ponehala. Na Gorenjskem bo temperatura ves dan ostala pod lediščem. Tukaj bo okoli -2 stopinji, drugje po Sloveniji bo od 0 do 3 stopinje, topleje bo morju, do 7 stopinj.

V visokogorju bo prevladovalo sončno vreme, v nižjih plasteh bo z JZ vetrom dotekal vlažen zrak, tako da bo oblačno in megleno. Popoldne bo ob Dinarski pregradi rahlo snežilo. Jjutri bo nad nami še nekoliko hladnejši zrak, na 1500 metrov bo -5 stopinj, na 2500 metrov -8.

V sredo se bo po nižinah večji del dneva zadrževala megla, le ponekod se bo za krajši čas zjasnilo. Sonca bo zelo malo tudi na Primorskem, več jasnine bo v višjih legah. V četrtek bo oblačno, zjutraj bo še hladno, JZ veter pa bo čez dan razbil temperaturni obrat. Oblačno bo tudi ob koncu tedna, v petek bodo padavine na zahodu in se v noči na soboto razširile nad večji del Slovenije. Razmeroma toplo bo, pod 1000 metrov bo večinoma deževalo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča