Začetek tedna tudi s soncem

0
266

Ponoči bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Zjutraj nekaj dežnih kapelj pričakujemo le še na Štajerskem in v Prekmurju. Skupaj s padavinami se bo umikala tudi oblačnost.

Ob sončnem vzhodu bo največ jasnine v alpskih dolinah, kjer bo temperatura okoli ničle. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo od 7 do 10 st. C. Podobno bo tudi na Primorskem, kjer se bo jugo marsikje povsem polegel. Dopoldne bo povsod vsaj nekaj sonca, sredi dneva pa se bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pooblačilo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo popoldne spet rahlo deževalo, vse od Pomurja do Bele krajine pa bo sončno in toplo z JZ-dnikom. Ogrelo se bo do 15 st. C. Toliko bo tudi ob morju. Na Goriškem bo 14, v osrednji Sloveniji 12, v alpskih dolinah pa 5 st. C.

Torek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačen in deževen. V višjeležečih alpskih dolinah bo ob močnejših padavinah lahko tudi snežilo. Povsem drugače bo na vzhodu, kjer bo večinoma suho, tudi z nekaj sonca. Od srede naprej bo prevladovalo oblačno, a večinoma suho vreme, le občasno lahko v zahodni Sloveniji še pade nekaj kapelj dežja. Posebnega mraza ne bo. Ob jutrih bo okoli 5, čez dan pa 10 st. C. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj