Začetek tedna tudi s soncem

Začetek tedna tudi s soncem

-
0 266

Ponoči bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Zjutraj nekaj dežnih kapelj pričakujemo le še na Štajerskem in v Prekmurju. Skupaj s padavinami se bo umikala tudi oblačnost.

Ob sončnem vzhodu bo največ jasnine v alpskih dolinah, kjer bo temperatura okoli ničle. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo od 7 do 10 st. C. Podobno bo tudi na Primorskem, kjer se bo jugo marsikje povsem polegel. Dopoldne bo povsod vsaj nekaj sonca, sredi dneva pa se bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pooblačilo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo popoldne spet rahlo deževalo, vse od Pomurja do Bele krajine pa bo sončno in toplo z JZ-dnikom. Ogrelo se bo do 15 st. C. Toliko bo tudi ob morju. Na Goriškem bo 14, v osrednji Sloveniji 12, v alpskih dolinah pa 5 st. C.

Torek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačen in deževen. V višjeležečih alpskih dolinah bo ob močnejših padavinah lahko tudi snežilo. Povsem drugače bo na vzhodu, kjer bo večinoma suho, tudi z nekaj sonca. Od srede naprej bo prevladovalo oblačno, a večinoma suho vreme, le občasno lahko v zahodni Sloveniji še pade nekaj kapelj dežja. Posebnega mraza ne bo. Ob jutrih bo okoli 5, čez dan pa 10 st. C. (Rok Nosan)