Zadnja beseda, zanimiva, koliko pa je realnosti?

0
510

Že nekaj tednov lahko na državni televiziji spremljamo pogovorno oddajo, ki je, zanimiva in najverjetneje namenjena ženskam, ki jo pogledamo tudi moški. Ampak imam pomisleke.

Dame (vse poslovno uspešne), ki sodelujejo v debati s precej družbeno – socialnimi vprašanji, se po mojem laičnem mnenju, najverjetneje ne želijo oz. ni potrebe, da bi se povsem soočile z realnostjo večjega števila ženska v Sloveniji,  ki lahko med drugim delajo tudi ponoči oz. v treh izmenah in mesečno zaslužijo približno za rokav obleke nekaterih sodelujočih dam v oddaji. Brez zamere, ampak tako je v Sloveniji.

In glede na to, da je oddaja na programu javnega zavoda, bi v oddaji pričakoval tudi sodelovanje žensk, ki prav tako pridno in vestno vihtijo svoje metlo in pomivajo za nekaterimi nadrejenimi ženskami in se kljub poštenemu delu iz meseca v mesec čarobno prebijejo z minimalcem, ali še manj, nekatere celo s plačo na obroke.

Tega ne pišem zato, ker delam v drugem, komercialnem mediju, pač pa zato, ker gre za javni medij, ki ga državljani Slovenije, za razliko od komercialnih medijev, plačujemo in so praviloma nastopajoči v oddajah javnega medija tudi plačani, razen, če se honorarju odpovedo.

Ne vem, samo razmišljam kot davkoplačevalec in zagovornik žensk. Slednje ste iz majhnega vedno naredile veliko.

Drage ženske, naj bo res vaša zadnja beseda, saj številne pridno opravljate delo, ki ga večina ne ceni. S tem, da marsikatera izmed Vas, podpira vse štiri vogale. Še vedno nas je nekaj, ki Vas spoštujemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj