četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeZadnji dan aprila bo aprilski, a topel

Zadnji dan aprila bo aprilski, a topel

Pred nami je zadnji dan aprila, ki bo topel, ponekod tudi moker. Ponoči bo na Primorskem, Notranjskem in deloma Gorenjskem oblačno s pogostim dežjem, drugod bo večinoma suho, na vzhodu bo nekaj jasnine. JZ veter se bo umiril, ne bo pa povsem ugasnil. Petkovo jutro bo toplo. Temperatura bo v večjem delu Slovenije ostala nad 10 stopinj Celzija, najtopleje bo ob morju, kjer bo 13 stopinj, nekoliko bolj sveže bo le na SZ, tukaj bo 7 stopinj.

Največ sončnega in suhega vremena bo na JV Slovenije oz. na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. V zahodni Sloveniji se bodo že dopoldne pojavljale krajevne padavine, precej ploh in neviht pa bo v popoldanskem času tudi drugod. Ponovno se bo prebudil JZ veter, ki pa bo nekoliko šibkejši kot v četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo med 20 in 23 stopinj, nekoliko manj bo le na oblačnem in deževnem severozahodu oz na Gorenjskem, kjer bo okoli 16 stopinj.

Na višini 2500 metrov bo jutri 2 stopinji, na 1500 metrov okoli 8. Prevladovalo bo oblačno vreme, nastajale bodo plohe in posamezne nevihte, ki jih bo najmanj na Pohorju, meja sneženja bo na okoli 2500 metrov. Še bo vetrovno, a precej manj kot danes.

V soboto dopoldne bo delno jasno in večinoma suho, popoldne pa bolj oblačno s pogostimi ploha in tudi nevihtami. Toplo bo. V nedeljo bo ponovno močneje zapihal JZ veter. Na zahodu se bodo že dopoldne pojavljale padavine, ki se bodo popoldne in zvečer okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V noči na ponedeljek nas bo prešla hladna fronta, v ponedeljek dopoldne bo dež ponehal, popoldne se bodo oblaki trgali. Prehodno bo hladneje. V nadaljevanju tedna pa bo vreme bolj stabilno, spet se bo ogrelo do skoraj 20 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča