petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeZadnji dan marca s simptomi muhastega

Zadnji dan marca s simptomi muhastega

Ponoči bo nekaj jasnine na jugu Slovenije, drugod bodo prevladovali oblaki. V zahodnem, lahko pa tudi v severnem delu Slovenije, bo občasno rahlo deževalo, drugod bo suho. Veter se bo večinoma umiril, na Primorskem in na SV pa bo marsikje vso noč pihalo.

In v teh krajih se bo dan začel z visokimi temperaturami. Ob morju bo 10 stopinj, stopinja manj bo na Goriškem in Štajerskem. V večjem delu Slovenije bo zjutraj okoli 7 stopinj Celzija, na Gorenjskem bo 5.

Petek bo večinoma oblačen in vetroven, JZ veter bo še nekoliko izrazitejši kot danes. Predvsem v zahodni polovici Slovenije se bodo pojavljale padavine, večinoma bodo krajevne plohe, vmes lahko nastanejo tudi manjše nevihte. Nekaj sonca bo le na vzhodu, kjer bo do večera precej verjetno ostalo suho. Marec se bo poslovil z visokimi temperaturami. Na JV se bo ogrelo do 18 stopinj Celzija, stopinja manj bo na SV, v Ljubljanski kotlini in ob morju bo 16 stopinj, ob morju pa 15. Bolj sveže bo na deževnem SZ, kjer se bo temperatura ustavila pri 10 stopinjah.

Konec tedna vreme ne bo primerno za obisk gora. V petek bo oblačno in megleno, nastajale bodo manjše padavine, večinoma suho bo le na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah. Meja sneženja bo med 1800 in 2000 metrov nadmorske višine, pihal bo zmeren do močan JZ veter, ki bo oslabel v noči na soboto.

V soboto bo spremenljivo oblačno, v višinah se bo hladilo, zato bo ozračje precej nestabilno. Pojavljale se bodo plohe in posamezne nevihte, ki jih bo več popoldne, zvečer pa se bo ozračje prehodno umirilo. A ne za dolgo, saj bodo plohe spet nastajale v nedeljo čez dan, zapihal bo severni veter, ki bo prinašal hladnejši zrak. Še hladnejši zrak pa bo k nam dotekal v ponedeljek, ko se bo okrepil tudi severni veter. Zjutraj bo še nekaj oblakov, čez dan se bo povsem zjasnilo. V noči na torek se bo veter umirjal, in ob jasnem vremenu bo zjutraj nevarnost pozebe. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča