Zadnji dan pouka do 37°C, popoldne bo treskalo

Zadnji dan pouka do 37°C, popoldne bo treskalo

-
0 332

Prvi del dneva bo sončno in vroče vreme, v drugem delu pa bodo poletno vročino na severu in severovzhodu spet prekinjale vročinske nevihte, kakšno nevihto pa lahko kasneje zanese tudi nad jugovzhodno Slovenijo. Zaradi velike pregretosti ozračja ob nevihtah spet ne gre izključiti lokalno močnejših nalivov in sunkov vetra, možna pa je tudi toča.

Ob zahodniku bo najbolj vroče na JV Slovenije, in sicer okoli 36 st. C. Na Štajerskem in v Pomurju bo okoli 34-35 st. C, 33 na Goriškem, 32 ob morju, 31 pa na Gorenjskem.

Za gorske podvige jutri izberite zgodnje ure. V teh dneh se začne daniti že kmalu po tretji uri zjutraj. Po sončnem jutru se bodo predvsem v hribovitem svetu severne Slovenije ponovno začeli nabirati nevihtni oblaki. Pihal bo zmeren Z veter, ki se bo višje obračal na SZ smer.

Ob koncu tedna se nam bo približala hladna fronta. V soboto bo še sončno in vroče z nekaj nevihtami, v nedeljo pa bodo nevihte od severa zajele vso državo. Možne bodo tudi močnejše nevihte. Vročina bo prehodno nekoliko popustila, vendar pa bodo že dnevi v začetku prihodnjega tedna predvidoma spet bolj vroči. Povsem brez neviht pa ne bo šlo.