četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeZadnji majski dan bo do večera oblačen s kapljami

Zadnji majski dan bo do večera oblačen s kapljami

Veliki traven se bo končal v letošnjem stilu, torej s padavinami, medtem ko bo prvi dan meteorološkega poletja suh. Ponoči se bo postopno povsod pooblačilo. Dež na JV-du se bo nekoliko okrepil in se zgodaj zjutraj razširil tudi nad osrednjo Slovenijo. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal SV veter, na Primorskem šibka burja.

Zaradi vetra in oblakov bo jutro kar toplo. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 13 do 15 st. C. Še topleje bo na Primorskem, kjer bo od 17 do 19 st. C. Mraza ne bo niti na Gorenjskem, kjer bo okoli 10 stopinj.

Zadnje majsko dopoldne bo večinoma oblačno. V večjem delu Slovenije bo prehodno rahlo deževalo. Nekoliko prijaznejše vreme bomo imeli popoldne, ko se bo oblačnost trgala, a bo tudi takrat tu in tam še lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Proti večeru se bo povsod zjasnilo.

In takrat bo v večjem delu Slovenije tudi najtopleje. Na SV-du se bo ogrelo do 23, na Primorskem bo ob burji okoli 25-26 st. C. Nekoliko bolj sveže bo v preostalem delu države, kjer bo od 18 do 21 st. C.

Tudi v gorah bo oblačno in megleno z manjšimi krajevnimi padavinami, ki se bodo do sredine dneva od vzhoda razširile nad vsa naša gorstva, popoldne pa postopno ponehale. Pihal bo vzhodni veter, ki bo v vzhodnem delu gora zmeren, na zahodu pa šibak. Na 1500 metrov bo 10 stopinj, na 2500 metrov pa 3 stopinj Celzija.

V četrtek dopoldne bo sončno, popoldne pa bo nastajala kopasta oblačnost. Predvsem nad hribi zahodne in severne Slovenije bo nekaj ploh in neviht. V večjem delu Slovenije bodo temperature presegle 25 stopinj. Še za kakšno stopinjo toplejši bo petek. Ker pa se nam bo od SZ-da bližala oslabljena hladna fronta, bo ozračje popoldne nestabilno s številnimi plohami in nevihtami, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na soboto. Lahko se bodo razvile tudi posamezne močnejše nevihte. Sobota bo sončna. Nevihte bodo v večjem delu Slovenije malo verjetne. A že v nedeljo in ponedeljek se bo možnost zanje spet nekoliko povečala. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča