sreda, 1 maja, 2024
DomaKronikaZagorelo vozilo, v naravi, nesreča

Zagorelo vozilo, v naravi, nesreča

Regijska centra za obveščanje Nm in Brežice poročata o dogodkih, kjer so posredovali gasilci in ostale službe za pomoč in varnost.

Ob 10.46h na regionalni cesti Dolenje Kronovo – Draga, občina Šmarješke Toplice, gorelo osebno vozilo. Zagorelo je v motornem prostoru. Požar so začeli gasiti udeleženci v prometu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Bela Cerkev so zavarovali kraj dogodka, dokončno pogasili goreče vozilo, s termo kamero pregledali okolico in odstranili vozilo s ceste.

Ob 16.47 je nad naseljem Vejar, občina Trebnje, gorela podrast v gozdu. Gasilci PGD Trebnje, Račje selo, Ponikve in Trebanjski vrh gasijo večji gozdni požar.

Ob 14.17 je v naselju Telče, občina Sevnica, gorela podrast in posamezna drevesa v gozdu. Gasilci PGD Telče, Tržišče in Šentjanž so požar na površini okoli 1000 kvadratnih metrih pogasili. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Telče.

Nesreče v cestnem prometu

30. 3. 2021 ob 15.24 sta se v Dolenjem Polju, občina Dolenjske Toplice, zaletela osebno vozilo in vozilo avto vleke. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenih. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli dve osebi, eno so odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča