sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaZagrozila s pištolo, prijeli tatice, vlomi, ilegalci

Zagrozila s pištolo, prijeli tatice, vlomi, ilegalci

Sevniške policiste so 6. 2. okoli 17.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Sevnici, kjer naj bi neznanci iz prodajalne odtujili večje število artiklov in z vozilom pobegnili. Novomeški OKC je z opisom vozila takoj seznanili policiste na terenu in policisti PP Krško so Renault megan izsledili v Krškem. Med postopkom so ugotovili, da se v vozilu nahajajo 40-letnica z območja Šentjerneja in 24-letnica ter 48-letnica z območja Krškega. Zasegli so jim večjo količino ukradenih prehrambenih artiklov v vrednosti okoli 420 evrov in jih vrnili oškodovani prodajalni. Zoper osumljenke kaznivega dejanja tatvine bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo in jim izdali plačilne naloge zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Vlomi in tatvine

Na območju Semiča je med 31. 1. in 5. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke.

V Leskovcu pri Krškem je v noči na 5. 2. nekdo skozi odprto okno vstopil v objekt in odtujil pet koles. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v zadnjih štirinajstih dneh nekdo na območju Jugorja pri Metliki vlomil v zidanico in odtujil ročno škropilnico, posodo z gorivom in bakrene obrobe.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Golobinjeku na območju PP Novo mesto je 6. 2. med 18. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z bančno kartico, dokumenti in denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1700 evrov premoženjske škode.

V Prečni je med 6. 2. in 7. 2. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na Oklukovi Gori na območju PP Brežice je v noči na 7. 2. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 5400 evrov.

Kršiteljici zasegli pištolo

V noči na 9. 2. so policisti posredovali zaradi groženj na območju mejnega prehoda Obrežje, kjer je prišlo do spora med voznico in voznikom, ki sta stala v koloni vozil na vstopu v Slovenijo. 26-letni državljan Bosne in Hercegovine naj bi se z avtomobilom VW passat vrinil pred avtomobil 38-letne voznice iz Srbije, ta pa naj bi izstopila iz vozila in proti njemu usmerila pištolo. 26-letnik je stekel do policistov po pomoč, ti pa so takoj posredovali in ženski odvzeli airsoft pištolo. Okoliščine še preverjajo in bodo zoper kršiteljico ukrepali v skladu s pooblastili.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na vstopu v Slovenijo odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu romunskih registrskih oznak so odkrili državljana Maroka in državljana Tunizije, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti PP Brežice izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Novo mesto so pri Mirni Peči prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča