petek, 29 marca, 2024
DomaVremeZahod suh, vzhod s kapljami

Zahod suh, vzhod s kapljami

V teh dneh lahko tako zjutraj kot zvečer opazujemo pestro barvno kulisu. In če je bilo še danes zelo toplo, bo jutri čez dan nekaj stopinj manj, a o mrazu ne moremo govoriti.

V prvem delu noči bodo padavine ponehale, na zahodu se bo delno zjasnilo, v preostalem delu Slovenije bo ostalo oblačno. Koroško, Štajersko in Prekmurje bodo proti jutru zajele nove padavine, zapihal bo severni veter. Marsikje v zahodni Sloveniji boste soboto začeli s sončnim vremenom.

V Alpskih dolinah, ki jih večinoma še prekriva snežna odeja, se bo ohladilo do -5 stopinj. Na Goriškem bo 2 stopinji nad ničlo, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa med 4 in 6 stopinj, še kakšna več bo ob morju.

V zahodni polovici Slovenije bo delno jasno in suho, proti vzhodu bo oblakov vse več. Predvsem na ob vzhodni meji bo občasno rahlo deževalo, a količina padavin bo zelo majhna. Pihal bo šibak SV veter, na Primorskem šibka burja. Na Primorskem bo podobno toplo kot danes, v preostalem delu Slovenije bo hladneje. Dnevne temperature bodo okoli 11 stopinj, na SZ bo živo srebro ostalo pod 10 stopinjami, na Primorskem bo 15.

Ob koncu tedna bo vreme primernejše za obisk gora. Sobota bo delno jasna in večinoma suha, nekaj več oblakov bo le v Vzhodnih Karavankah in na Pohorju, kjer bo občasno rahlo deževalo ali snežilo. Pihal bo zmeren SZ veter, na 1500 metrov bo sredi dneva -2, na 2500 metrov pa 8 stopinj pod ničlo.

Nedelja bo suha in precej sončna z nekaj povečane oblačnosti. Zjutraj bo nekaj stopinj pod ničlo, dnevne temperature bodo okoli 10 stopinj Celzija. Ponedeljkovo jutro bo jasno in razmeroma sveže, čez dan bo zapihal JZ veter, ki bo prinesel oblake in precej višje temperature. Za v torek trenutno kaže na prehod hladne fronte s padavinami, meja sneženja se bo hitro spuščala, a po nižinah bo deževalo. Od srede naprej bomo imeli suho vreme z veliko sonca, temperature bodo blizu dolgoletnega povprečja. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča