Zahvala medicinskim sestram, bratom in babicam

0
453

Zaradi epidemije novega koronavirusa vsakodnevno pomagajo tudi aktivni pripadniki civilne zaščite, drugih organizacij in prostovoljci. Samo v ponedeljek je tako na tem področju delovalo 5705 ljudi.

Na ravni države sodelujejo štab civilne zaščite, podporne službe, Državni logistični center Roje, Karitas in drugi. Na regionalni ravni so vpeti štab civilne zaščite, podpora in logistika, na ravni občin pa občinski štabi civilne zaščite, občine, gasilske enote, Rdeči križ Slovenije, javne službe in drugi. Po poročanju Radia Slovenija je bilo v ponedeljek odkritih 35 novih okužb s koronavirusom. Skupno je bilo od začetka epidemije v Slovneiji potrjenih 1055 okužb. Hospitaliziranih je 111 ljudi, od tega jih je na intenzivni negi 31. Včeraj je umrlo 6 ljudi, skupno število žrtev je tako narastlo na 36.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na novinarski konferenci ob epidemiji novega koronavirusa, ob dnevu zdravja posebej izpostavil delo medicinskih sester, bratov in babic ter se jim zahvalil za trud in požrtvovalnost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj