petek, 31 marca, 2023
DomaŠportŽak Eržen v Belgiji odličen drugi

Žak Eržen v Belgiji odličen drugi

Novo kolesarsko sezono na cesti je danes odprla tudi slovenska mladinska kolesarska reprezentanca, ki je pod vodstvom selektorja Naceta Korošca nastopila na enodnevni dirki 1. kategorije Kuurne- Kuurne v Belgiji. “Opening weekend” – premiera severnih klasik za elitno kategorijo, je bil tudi start v novo sezono naših mladih upov, ki so bili v cilju malo pred profesionalnimi kolesarji (med njimi je bil najboljši klubski kolega Primoža Rogliča, Belgijec Tiesj Benoot, Slovenec Matej Mohorič iz Bahrain Victorius je bil tretji).

Na 116.1 km dolgi preizkušnji, na kateri je bilo potrebno premagati 867 m višinske razlike, je slavil domačin Jarno Widar, Žak Eržen (KK Adra Mobil) je dobil sprint prve zasledovalne skupine (+1:55 min) in zasedel 2.mesto, tretji pa je bil še en domačin Steffen De Schuyteneer. V tej skupini je bil tudi Erazem Veljavec (15. mesto), Jaka Marolt je zaostal 2 minuti in bil 17., še en član našega kluba, Jakob Omrzel, je bil 60. (+ 4:58 min), Marcel Skok je bil 95. (+ 12:42 min), Jan Lešnik pa dirke ni končal.

Žak Eržen: “Dirka je bila precej težka zaradi vetra. Zadovoljen sem s svojo predstavo. 50 km pred ciljem sem se preselil v prvo skupino, v kateri sta bila tudi Erazem in Jaka. To je bil tudi del taktičnega načrta. Oba sta mi v zaključku pomagala, da sem v sprintu prve zasledovalne skupine prišel do dobrega izhodišča in osvojil prvo mesto ter hkrati drugo mesto na dirki.” (KK Adria Mobil)

(foto: Kolesarska zveza Slovenije)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno