sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaZakaj kostanj, drugo pač ne?

Zakaj kostanj, drugo pač ne?

Že veste zakaj kostanj ja, drugo na decembrskih prizoriščih ne? Če ne, boste izvedeli zdaj. V OZS-ju so ogorčeni nad prepovedjo izvajanja gostinske dejavnosti na božičnih sejmih. Vladi očitajo, da je omejitve sprejela v zadnjem trenutku, ko so gostinci že opravili potrebne nakupe in priprave za praznični december, in tako povzročila škodo.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je na novinarski konferenci vlade med drugim pojasnila ukrepe glede božičnih sejmov in pojasnila odločitev o prepovedi ponudbe hrane in pijače na stojnicah. »Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne: ker kostanj praviloma jemo in hodimo zraven in grdo mečemo nato luščine po tleh. Tako da tukaj je način popolnoma drugačen kot pri kuhanem vinu, kjer se ponavadi ustavimo pri stojnici in vino ponavadi spijemo stoje pri mizi in tam se potem nabere večji grozd ljudi. Seveda pa vina ne moremo piti z masko, tako da smo pri tem brez maske na razdalji, ki je krepko manjša od metra in pol.”

“Gostinci razumemo nastalo zdravstveno situacijo in smo kot najbolj prizadeta panoga ves čas tisti, ki moramo spoštovati takšne in drugačne prepovedi in omejitve. Večina naših članov gostincev je namreč odvisna od dobrega poslovanja v mesecu decembru, finančna kondicija v panogi pa je že nekaj časa na kritični ravni, zato je nujno, da se sprejmejo ukrepi, ki bodo premostili težave in nadomestili izpad prometa,” je, kot so danes sporočili iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), ob prepovedi prodaje jedi in pijač na stojnicah dejal predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS-ju Blaž Cvar.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča