torek, 3 oktobra, 2023
DomaLokalnoZakaj pokajo cevi na območju KS Brusnice?

Zakaj pokajo cevi na območju KS Brusnice?

Nekaj je očitno narobe z oskrbo vode na območju Krajevne skupnosti Brusnice. Že nekaj časa se domačini soočajo s težavami oz. pokanjem cevi in poplavami oz. škodo zaradi razlivanja vode po objektih. Slednje se je spet zgodilo minulo nedeljo in danes zjutraj.

Kaj je oz. kje je vzrok za slednje, smo vprašali pristojne na Mestni občini Novo mesto in čakamo na odgovor.

Komunala Novo mesto je ob tem sporočila:

Obveščamo vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Brusnice, da je v nedeljo, 11.6.2023 prišlo do izpada internetne povezave in nadzora nad omrežjem, kar je imelo za posledico zaustavitev črpališča in izpraznjenje vodovodnega sistema.
V noči iz nedelje na ponedeljek je posledično prišlo do okvare reducirnega ventila v jašku Kavce, kar je povzročilo dvig tlaka, ki je v Brusnicah in Ratežu dosegel vrednost 10 barov. Povišan tlak in zrak v vodovodnem sistemu je tudi povzročil večjo okvaro na cevovodu, ki oskrbuje VH Brusnice.

Trenutno poteka odprava okvare vodovodnega omrežja in reducirnega ventila. Uporabnikom je na voljo oskrba s pitno vodo z avtocisterno. Predvidevamo, da se bo stanje v omrežju ustalilo in normaliziralo do večernih ur.

Naprošamo vse uporabnike, ki jim je bila povzročena škoda, da le to prijavijo zavarovalnici Generali d.d. pri kateri ima Komunala Novo mesto d.o.o. sklenjeno zavarovanje iz naslova odgovornosti.

Uporabnikom v nižjih predelih Brusnic in Rateža, predlagamo vgradnjo individualnega reducirnega ventila, ki bo zagotavljal stalni pred nastavljeni tlak.

Ker so vse naprave za dvig ali znižanje tlaka del internega vodovodnega omrežja, bomo vsem zainteresiranim uporabnikom, brezplačno v tipske vodomerne jaške vgradili reducirne ventile, po ceni iz skladišča, ki znaša 88,00 €. Komunala se uporabnikom, na prizadetem območju, zahvaljuje za razumevanje.

Poznamo primer, ko je krajan poskrbel za t.i. reducirni ventil, a je tudi slednjega ‘odneslo.’

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča