četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaZaključili s preiskavo detomora, ovadili 30 - letnico

Zaključili s preiskavo detomora, ovadili 30 – letnico

Ljubljanski kriminalisti so izsledili mamo, osumljeno, da je novembra lani vzela življenje svojemu komaj rojenemu otroku in ga odvrgla v smeti. Posmrtne ostanke so odkrili komunalni delavci na deponiji v Špaji dolini pri Grosupljem. 30-letno žensko z območja Grosuplja so ovadili, grozi ji do tri leta zaporne kazni.

Goran Novak z oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana je predstavil podrobnosti preiskave.

“Intenzivna kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil je potekalo vse od 19. novembra lani, ko je bilo na območju Grosuplja odkrito truplo novorojenčka,” je povedal Novak. Z ogledom kraja dejanja in v nadaljnji preiskavi ter sodni obdukciji so ugotovili, da je bil otrok živorojen, moškega spola, njegova smrt pa je bila posledica kaznivega dejanja.

Kot je pojasnil, je kriminalistična in forenzična preiskava pokazala, da je za smrt novorojenčka utemeljeno osumljena prav njegova 30-letna mama. Ovadbo so konec februarja letos podali pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, 30-letnica pa pred tem dogodkom ni bila obravnavana za kazniva dejanja.

“Mama pokojnega novorojenčka ni v priporu in ni bila privedena k preiskovalnemu sodniku, saj za to niso obstajali priporni razlogi, v začetni fazi preiskave pa mama tudi ni bila znana. To smo potrdili šele kasneje,” je pojasnil Novak. Čeprav ne more razkriti kraja rojstva otroka, pa je potrdil, da je bil novorojenček po rojstvu vržen v smeti.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča