Zamenjava identitet: umrl tudi drugi pacient

0
874

Ministrstvo za zdravje je, kot je napovedalo že pretekli teden, na Policijo podalo ovadbo zoper neznane storilce zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov v Splošni bolnišnici Celje, kar je posledično vodilo v njuno neustrezno obravnavo. Prišlo je namreč do kršitve navodil v zvezi s prevozi z reševalnimi vozili, kar je deloma botrovalo zamenjavi bolnikov, so sporočili z ministrstva. Medtem naj bi v nedeljo umrl še drugi pacient, ki je vpleten v izredni dogodek zamenjave identitete, ki se je zgodila v celjski bolnišnici.

Kot poroča spletno Delo, je v nedeljo medtem umrla tudi druga oseba iz sage o zamenjavi identitet pacientov. Moški je umrl v eni od slovenskih bolnišnic, a ne v celjski. Ali je to posledica dejstva, da so ga v celjski bolnišnici zdravili na podlagi diagnoz druge osebe, bodo pokazale preiskave.

Družina pokojnega pa prejema šok za šokom. Kot še piše medij, zdaj čakajo na obdukcijo, kako bo s pogrebom, pa sin še ni znal povedati. Najprej bo namreč treba opraviti prekop žare, v kateri leži svojec druge družine, in potem pokop. (STA)