Zanimivo: po svetu panika, v ZDA le peščica obolelih!

0
1003

V zadnjih mesecih ne manjka informacij o t.i. novi različici gripe, tako imenovanem koronavirusu, paniki in zmedi. Seveda je prav, da smo previdni, ne pa panični. V Sloveniji imamo tudi institucije, ki bi nas na to morale zdravo opozarjati oz, nam predstaviti pravo sliko dogajanja. Kaj, kje in koliko in kako je nevaren virus. Vse to, v času sodobne tehnologije lahko z najnovejšimi informacijami sicer spremljamo na povezavi TUKAJ in vidimo, da t.i koronavirus ni niti blizu t.i. sezonski gripi!

Vse preveč je informacij o umrlih in vse premalo informacij o tem kdo in zakaj podleže zaradi omenjenega virusa. 

Gre še za en marketinški biznis oz. novodobno prevlado, vojno oz. kako škodovati nekomu?

O t.i. novem virusu, bi kot laik pričakoval največ informacij prav iz ZDA, saj slednje v vedno ‘opozarjajo’ na t.i. svetovne nevarnosti. V zadnjem primeru, ko govorimo o nevarnem virusu, pa prav v ZDA živi na milijone ljudi s Kitajske oz. Azije. A zanimivo je, kako malo okužb s t.i. virusom beležijo prav v ZDA, pa čeprav samo njihovi državljani azijskega porekla lahko ‘opravljajo’ tedenske poti do Kitajske (vsak dan je iz velikih ameriških mest več letalskih povezave samo do kitajske prestolnice) in žarišča nove svetovne zdravstvene ‘grožnje.’ A o slednji v ZDA ni slišati nič oz. zelo malo. Po zadnjih informacijah je v ZDA okuženih 66 oseb. Nihče pa zaradi omenjenega virusa ni umrl, k sreči.

Vsem je jasno, da je Kitajska velesila, še dodatno pa se je okrepila po t.i. sesutju finančnega sistema Zahoda oz. finančni krizi, ki smo jo občutili povsod po svetu,  in prav Kitajska je s financami izdatno založila obljubljeno deželo oz. ZDA. Mimogrede, tudi v t.i. Združenem kraljestvu beležijo 24 posameznikov z okužbo, pa čeprav je država mozaik sveta.

Gripa vsako leto zahteva veliko več življenj, ampak panika in prekomerno nakupovanje živili, najbolj osnovnih, s katerimi se je marsikdo sploh prvič z njimi spoznal in jih tudi ne zna uporabljati, je še toliko bolj bolno. In kako neverjetne razlike so med mestno srenjo in podeželjem. Prva v paniki, druga za to sploh ne ve oz. ve, ker spremlja medije, ampak še daleč od alarma oz. panike. Bodite zdravi in čisti. 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj