četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportŽanu se prvi veleslalom ni izšel po načrtih

Žanu se prvi veleslalom ni izšel po načrtih

Olimpijski podprvak iz Pekinga Žan Kranjec je v Kranjski Gori prišel do zelo dobrega 10. mesta. Po prvi vožnji mu je kazalo še veliko bolje, saj je bil tretji.

Žan Kranjec je bil v Kranjski Gori deležen sprejema, kot si ga olimpijski podprvak zasluži. Ciljna tribuna je bila zopet polna navijačev, vzdušje je bilo odlično. Kranjec je zbrano množico navdušil z izjemno prvo vožnjo. S časom 1:09,73 je imel tretji rezultat prvega teka. Le 19 stotink je zaostajal za Francozom Alexisom Pinturaultom. Vmes se je vrinil še Lucas Braathen in Norveške.

Postavitev v drugi vožnji je bila specifična in nekaj smučarjev se je uštelo v svoji taktiki. Žal tudi izjemni Slovenec, ki ni storil nobene večje napake, a prave hitrosti ni uspel razviti. Slovenski smučarski junak iz Pekinga je žal zdrsnil na končno 10. mesto in tako ni uspel poskrbeti za prve slovenske stopničke na Pokalu Vitranc po letu 2001. Kranjec bo imel novo priložnost že jutri, ko bo na sporedu še eb veleslalom.

Do druge veleslalomske zmage v sezoni je z izjemno drugo vožnjo prišel Henrik Kristoffersen, ki je napredoval za štiri mesta in tako zadal šele drugi veleslalomski poraz v sezoni Marcu Odermattu iz Švice. Švicar je bil tudi v Kranjski Gori izjemen, za Norvežanom pa je zaostal 33 stotink. Drugo mesto si je Odermatt razdelil z Braathenom, ki je prav tako zaostal 33 stotink. Žan Kranjec bo imel jutri novo priložnost za napad na najvišja mesta. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča