FOTO: Zaradi opeklin v smrtni nevarnost

FOTO: Zaradi opeklin v smrtni nevarnost

-
0 1527

V soboto ob 23.17 uri je v naselju Sv. Vrh, občina Mokronog – Trebelno, gorela stanovanjska hiša. Gasilci PGD Mokronog in Trebelno so požar objekta velikosti 10 x 10 metrov lokalizirali in pogasili. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili: Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da se je v požaru hudo poškodovala 58-letna ženska. Zaradi hudih opeklin so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so takoj pričeli z iskalno akcijo moškega, ki naj bi se v času požara prav tako nahajal v hiši in ga kmalu našli hudo poškodovanega v kmetijskem objektu v bližini. 65-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po podatkih iz bolnišnice sta zaradi hudih opeklin oba v smrtni nevarnosti.

O požaru sta bili obveščeni okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je ob pomoči kriminalista in
kriminalističnega tehnika opravila ogled kraja požara. Prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo v prostoru v prvem nadstropju, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše. Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo

V požaru sta se poškodovali dve osebi, katere so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Delavec Elektro Ljubljana je odklopil elektriko na objektu, policisti pa bodo raziskali vzrok požara in višino škode.

(FOTO: PGD Mokronog)