sreda, 1 maja, 2024
DomaKronikaZasačil Rome pri kraji, huje so ga poškodovali

Zasačil Rome pri kraji, huje so ga poškodovali

V ponedeljek, 21.8.2023, nekaj pred 22. uro, so policisti PU Nm prejeli klic o tatvini kolesa in poškodovanju postaje mestnih koles v centru Novega mesta, na Seidlovi cesti. 46-letnik je med sprehodom opazil četverico, ki so nasilno odstranili/odtrgali kolo z nosilcev in jih opozoril na neprimernost početja. Pri tem ga je eden od četverice udaril v predel obraza, skupina pa je nato zbežala in med begom za seboj pustila ukradeno kolo. 46-letnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici, kjer so njegove poškodbe opredelili kot hude.

Policisti so še isti večer v mestu izsledili in prijeli 22-letnega osumljenca tatvine iz romskega naselja Brezja, v družbi 16 letnice in 15 letnika. Ukradeno električno kolo znamke Kenzel so zasegli in ga bodo vrnili lastnikom. 22-letnika bodo kazensko ovadili zaradi tatvine. Z dejanjem so novomeški mestni občini po prvih ocenah povzročili za okoli 2.500 evrov škode.

V torek zjutraj, 22.8.2023, so novomeški policisti (na podlagi zbranih obvestil po prijetju prve trojice) izsledili in pridržali še domnevnega četrtega člana skupine, 27-letnika iz Otočca, ki ga sumijo kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena kazenskega zakonika.

S kazensko ovadbo so ga v sredo opoldne iz policijskega pridržanja privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu. Po zaslišanju je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

22-letnika so policisti v zadnjih letih že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Prav tako so večkrat obravnavali tudi 27-letnega nasilneža, in sicer zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča