četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaZasačili 'gozdarje' v tujem gozdu

Zasačili ‘gozdarje’ v tujem gozdu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih dogodkih. Med drugim so krški policisti v četrtek  popoldne v gozdu med Veliko vasjo in Brezjem pri Senušah zasačili skupino oseb, ki je podirala drevesa v tujem gozdu. Po pregledu lokacije in ugotovljenem lastništvu parcel so na kraj poklicali predstavnika lastnika, ki o sečnji niso nič vedeli. Do prihoda policistov so podrli šest hrastov in s tem lastnikom po prvih ocenah povzročili za nekaj manj kot tri tisoč evrov škode.

Policisti so drva vrnili lastnikom, storilcem zasegli tri motorne žage, po končanem postopku pa bodo kazensko ovadili 30-letnika iz Kerinovega Grma, prijetega na kraju. 30-letnika so zaradi različnih kaznivih dejanj v preteklosti že nekajkrat obravnavali. Vloge ostalih oseb bodo ugotovili v nadaljevanju postopka.

Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami.

Ob 20. uri je 26-letni motorist vozil iz Konca proti Podgradu, nato pa verjetno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in zapeljal s ceste na travnik in padel. Pri tem se je lažje poškodoval 17-letni sopotnik, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Oba naj bi sicer uporabljala varnostne čelade. 26-letnemu motoristi so napisali plačilni nalog.

Še nekaj prej, ob 18.30 uri, se je zgodila še ena prometna nesreča z motoristom, a tokrat brez poškodb. Na cesti Cerklje ob Krki proti Kostanjevici, pri odcepu za Hrastje, naj bi neznani voznik sivega clia odvzel prednost 16-letnemu vozniku motorja, ki je pri zaviranju padel in poškodoval motor. Do trka med njima ni prišlo, voznik avtomobila pa je odpeljal naprej.

Nekaj pred 21.30 so krški policisti kontrolirali 43-letnega voznika osebnega avtomobila iz Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Za nameček so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je indikator alkoholiziranosti pokazal 0,99 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča