četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaZaščitili žrtvi, nasilneža pridržali

Zaščitili žrtvi, nasilneža pridržali

Policisti PU NM so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi bila žrtev nasilja v družini. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 55-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko in jo poškodoval. Osumljencu, ki naj bi bil že večkrat nasilen do žene in hčerke so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 55-letnega nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Šentjernej so v noči na 8. 7. poklicali na pomoč in naselja v Šentjerneju, kjer je 20-letni kršitelj žalil svojo partnerko in jo udaril. Sprl se je tudi z dvema prebivalcema naselja, ju prav tako žalil in večkrat udaril. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Huje poškodovan kolesar

V sredo okoli 9. ure so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom ob vožnji vzvratno trčil v 77-letnega kolesarja ki je ustavil za tovornim vozilom. Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika tovornega vozila, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Kosova in na območju Žuničev (PP Črnomelj) devet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.

OSTALE ZADEVE

Nesreči pri delu

Policisti PP Krško so bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Krškega. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 22-letni moški opravljal dela na strehi stanovanjske hiše. Ob vzpenjanju po kovinski lestvi mu je zdrsnila in je padel z višine okoli štirih metrov.
Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Nekaj pred 10. uro so bili o nesreči pri delu obveščeni tudi policisti PP Dolenjske Toplice. Nesreča se je zgodila v Vavti vasi, kjer je 47-letni moški prav tako opravljal dela na strehi stanovanjske hiše. Po prvih ugotovitvah naj bi mu pri sestopanju po lestvi spodrsnilo, zato je omahnil z višine okoli treh metrov. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. O ugotovitvah bodo policisti seznanili pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča