Zaseg vozil, požig lovske preže, velika tatvina

0
1880

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v kraju Gaber ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so voznika izsledili v okolici Črnomlja in med postopkom ugotovili, da 38-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu zaradi ostalih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 2000 evrov.

Nekaj pred 18. uro so policisti PP Krško v Leskovcu pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat punto, ki prav tako znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kršitelj je z avtomobilom zapeljal na odsek ceste, kjer potekajo dela in poškodoval podvozje avtomobila. Policisti so med postopkom ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika pridržali
Okoli 18. ure je na mejni prehod Rigonce, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ugotovljeno je bilo, da ima 40-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Požig
V gozdu na območju Golobinjeka je nekdo med 25. 11. in 26. 11. požgal lovsko opazovalnico in povzročil za okoli 1000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Vlom
V naselju Podvinje na območju Brežic je med 16. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 5000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj