petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaZaspal med vožnjo, nekateri pošteno opiti

Zaspal med vožnjo, nekateri pošteno opiti

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 9. 7. okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 58-letni voznik osebnega avtomobila zaspal med vožnjo, zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je voznico pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. V nesreči sta se lažje poškodovali dve potnici v vozilu povzročitelja in potnica v vozilu druge udeleženke. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so 9. 7. nekaj pred 21. uro na Raki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 50-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

11. 7. popoldne je občan policiste obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Družinske vasi proti Kronovem, vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so voznika izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Osebni avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so 11. 7. okoli 21. ure v Trebnjem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 37-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in
je imel v litru izidihanega zraka 1,07 miligramov alkohola, so avtomobil zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov seznanili sodišče.

Kolesarja pridržali

V noči na 10. 7. so bili črnomaljski policisti obveščeni, da naj bi na območju Adlešičev na cesti ležal moški. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je 58-letni kolesar zaradi opitosti omagal in obležal na cesti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Kljub prepovedi je moški nameraval ponovno sesti na kolo, kar so mu preprečili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Kršitelj z 2,6 promili alkohola

Policisti PP Novo mesto so 10. 7. okoli 13. ure na območju Ragova zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniki osebnega avtomobila. 64-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod z dvema promiloma alkohola

10. 7. okoli 15. ure je na mejni prehod Slovenska vas pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,95 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Štirje poškodovani v prometni nesreči

Policisti PP Krško so bili 11. 7. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Ivandolom in Golekom. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 42-lene voznice. Oba udeleženca in štiri potnike so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča