Zavod Nm o zamudah pri izplačilih, poslovanju, zaposlovanju

0
982

Novomeški Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino (Zavod Nm) od poletja naprej kot vršilka dolžnosti direktorice vodi Dolores Kores, ki pa je ob prevzemu mandata prevzela tudi veliko finančno breme zavoda iz predhodnega mandata. Slednje so najverjetneje opazili nekateri zunanji kulturni, športni in ostali sodelavci Zavoda Nm. Zavod z izplačili za opravljene storitve zunanjim sodelavcem zamuja več mesecev. In glede na to, da stanje ni rožnato, novih zaposlitev v Zavodu ne manjka, pred njimi pa je tudi veseli december. Nekaj vprašanj, povezanih s tematiko, smo naslovili na v.d, direktorico Dolores Kores.

Ali je Zavod trenutno finančno sposoben pokrivati vse stroške, projekte in izplačila zunanjim sodelavcem, ki so in še opravljajo storitev za Zavod?
Zavod pokriva vse stroške, projekte in izplačila zunanjim sodelavcev, ki so in še opravljajo storitve za Zavod Novo mesto, vendar z nekaj mesečno zamudo.

Kolikšne so zamude in zakaj pri izplačilih zunanjim sodelavcem?
Zamude z izplačili so do največ 5 mesecev. Po izgubi v letu 2018 krijemo nastale stroške po prioritetni listi nujnih plačil, ki je narejena na podlagi sanacijskega načrta, ki se je začel izvajati v letu 2019, sanacija pa bo potrebna še v prihodnjem letu.

Zanima me, ali so z nastalo situacijo seznanjeni vam t.i. nadrejeni in ali se morda rešuje finančna vrzel, ki je nastala že v prejšnjem mandatu (Hribar)?
Z nastalo situacijo v Zavodu so seznanjeni Svet zavoda, Odbor za družbene dejavnosti in Mestni svet ter s tem vsi nadrejeni direktorju zavoda.

Zavod je najel kredit v višini 120.000, 00 € za obnovo avle v KC Janeza Trdine, za avlo upravlja najemnik, ali morda ta odplačuje kredit?
Zavod je najel kredit v višini 120.000 EUR za obnovo avle in kredit tudi odplačuje z najemnino, ki jo prejema zavod s strani najemnika lokala v avli KC Janeza Trdine.

Po kakšnem ključu je bila zaposlena Mateja Grobler na položaj t.i. tržnice za velodrom?
V juliju 2019 je bil objavljen razpis za Višji svetovalec II – OVC na katerega se je med ostalimi kandidati prijavila tudi gospa Mateja Grobler. Na podlagi kompetenc in opravljenih razgovorov s strani komisije za izbor kandidata je bila gospa Grobler izbrana kot najbolj primerna kandidatka za opravljanje dela v okviru razpisanega delovnega mesta.

Ali drži podatek, da je Groblerjeva bila imenovana tudi na položaj koordinatorice za turizem? Zakaj in kaj je njeno delo?
Gospa Grobler je bila imenovana na položaj koordinatorice za turizem z namenom, da prevzame tudi koordiniranje turizma v zavodu s poudarkom na razvoju športnega turizma, ki sovpada s promocijo in razvojem Olimpijskega vadbenega centra.

Ali boste kot v.d. morda imenovani za poln mandat?
O imenovanju direktorja odloča Mestni svet na podlagi razpisa, zato ne vem ali bom ali ne bom imenovana za poln mandat. Moj mandat kot v.d. traja do 31.7.2020.

Za konec, kako oz. od kje boste vzeli sredstva za poplačilo storitev v veselem decembru?
Sredstva so zagotovljena s strani Mestne občine Novo mesto, delno pa iz tržnih aktivnosti, ki se izvajajo v okviru veselega decembra, je še odgovorila Dolores Kores.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj