četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoZD Nm: Podaljšanje delovnega časa COVID ambulante med vikendi in prazniki

ZD Nm: Podaljšanje delovnega časa COVID ambulante med vikendi in prazniki

V ZD Novo mesto deluje dodatna vstopna točka za odvzeme brisov na SARS CoV-2. Obravnava poteka glede na potrebe pacientov, ambulantno (desno od glavnega vhoda) in na način »drive-in« (parkirišče pred glavnim vhodom ZD NM).

ZA OTROKE IN ŠOLARJE:
Delovniki med 07.00 in 13.00 uro – PREDHODNO OBVEZNO POKLIČITE IZBRANEGA ALI NADOMESTNEGA PEDIATRA, z njim se boste dogovorili o terminu obravnave.

Vikendi, prazniki: 08.00 – 13.00 naročanje do 12.00 – predhodno obvezno pokličite na 07/3916-873. Opomba: V času vikendov in praznikov se za obravnavo predšolskih otrok obrnite na dežurno pediatrično ambulanto v Urgentnem centru SB Novo mesto.

ZA ODRASLE:
Delovniki med 07.00 in 15.00 uro (naročanje pacientov do 12.30)
Pomembno je, da v primeru simptomov COVID predhodno pokličete svojega izbranega osebnega zdravnika, ter se z njim posvetujete o potrebnih ukrepih – po potrebi vas bo naročil na odvzem. O točnem terminu odvzema vas naknadno obvestimo iz ambulante COVID (prosimo bodite dosegljivi). Izjemoma (v primeru nedosegljivosti osebnega zdravnika) lahko pokličite v ambulanto COVID na tel. 07/3916-873 (med 8.00 in 12.00 uro), kjer se boste dogovorili glede termina in načina obravnave.

Vikendi, prazniki: 08.00 – 13.00 (naročanje do 12.00) – predhodno obvezno pokličite na 07/3916-873

MOŽNOST NAROČANJA NA PCR V PRIMERU POZITIVNEGA REZULTATA SAMOTESTIRANJA:
Za otroke in šolarje (v času vikendov in praznikov samo za šolske otroke) pošljite podatke na: covid.pediatrija@zd-nm.si

Opomba: V času vikendov in praznikov se za obravnavo predšolskih otrok obrnite na dežurno pediatrično ambulanto v Urgentnem centru SB Novo mesto.

Za odrasle pošljite mail na: amb.covid@zd-nm.si
Poslano sporočilo mora vsebovati:
1.Sliko opravljenega testa HAG za samotestiranje,
2.Ime in priimek, rojstne podatke testirane osebe,
3.Naslov bivališča,
4.Kontaktno mobilno telefonsko številko.

Testno ploščico, ustrezno zavarovano v zaprti vrečki prinesite s seboj na testiranje. O terminu za izvedbo PCR testiranja boste naknadno obveščeni preko posredovane kontaktne telefonske številke.

Vljudno prosimo, v kolikor se naročate preko navedenega e-naslova, ne pošiljajte naročila tudi v ambulanto izbranega zdravnika in obratno, da se naročila ne podvajajo. Osebe, katerih rezultat je pozitiven in so hitro testiranje opravile pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti, boste o terminu PCR testa obveščene s strani izvajalca (dolžnost izvajalcev HAG testiranja).

Samoplačniška testiranja ZA PODJETJA se izvajajo na osnovi predhodno izpolnjenega obrazca za odvzem brisa COVID 19 za podjetja, katerega posredujete na info@zd-nm.si.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča