četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaZdaj je na pohodu delta različica?

Zdaj je na pohodu delta različica?

Pristojni so v torek opravili 2104 PCR-testov in potrdili 73 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 3,5 odstotka. Umrla je ena oseba s covidom-19. V bolnišnicah zdravijo 52 bolnikov s covidom-19, od tega 10 na intenzivni negi.

Na srečanju predsednika vlade Janeza Janše z županjami in župani slovenskih občin so pristojni pozvali k cepljenju in opozorili pred ponovno uvedbo ukrepov in tudi zapiranjem šol. Da je bolj nalezljiva različica koronavirusa t. i. delta tudi pri nas vedno bolj razširjena, je potrdil minister za zdravje Janez Poklukar. Ta je dejal: “Neuradno je bilo ta teden potrjenih 70 primerov delta različice. Več kot prej v vseh sedmih tednih.”

Delta različica novega koronavirusa se vedno bolj širi tudi v Sloveniji in pristojni ob tem opozarjajo, da imamo opravka z bistveno bolj kužnim virusom, kot smo ga imeli jeseni. Direktor NIJZ Milan Krek je pozval k cepljenju in opozoril tudi na cepljenje otrok, starejših od 12 let, saj “če bomo imeli v jeseni precepljeno to populacijo, bomo imeli bistveno manj problemov s šolanjem”. Visoko tvegani so tudi starejši od 50 let in če se prebivalci pravočasno ne cepijo, strokovnjaki opozarjajo, da bo vsaka smrt zaradi koronavirusa, ki se bo zgodila jeseni, nepotrebna.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča