sreda, 21 februarja, 2024
DomaLokalnoŽdinja vas z zaporo, ob vikendih tudi v Šmihelu

Ždinja vas z zaporo, ob vikendih tudi v Šmihelu

V četrtek in petek, 11. in 12. novembra 2021, bo zaradi sanacije občinske ceste na relaciji Novo mesto–Ždinja vas vzpostavljena popolna zapora od križišča z državno cesto Na Brezovici do gostilne Pugelj. Obvoz za osebna vozila bo urejen, dostop za tovorni in avtobusni promet ne bo omogočen.

V  času zapore bo obvoz za osebna vozila potekal na relaciji Ždinja vas–Trška Gora–Sevno–Mačkovec–avtocestni priključek Novo mesto (vzhod)– Ždinja vas in obratno. Šolski avtobusni prevoz za učence iz Ždinje vasi, ki obiskujejo OŠ Bršljin in sicer koristijo avtobusni postajališči pri gostilni Pugelj ali pri gasilskem domu v Ždinji vasi, bo urejen s postajališča na Župnci.

Ob vikendih popolna zapora državne ceste v Šmihelu

Na državni cesti v Šmihelu se na odseku od križišča s Smrečnikovo ulico do šmihelskega pokopališča nadaljujejo obnovitvena dela. Zaradi naknadno ugotovljenih dejstev trenutno poteka poglabljanje kanalizacije, kar zahteva prekope čez cesto in s tem več popolnih zapor ceste, ki potekajo ob vikendih, o čemer je Mestna občina Novo mesto že obveščala. Tudi prihajajoči konec tedna, v soboto, 13. novembra, in nedeljo, 14. novembra 2021, bo dela na tem območju spremljala popolna zapora, obvoz pa je urejen na relaciji Šmihel–Kandija–Žabja vas–Poganci–Ruperč vrh–Šmihel in obratno. Zaradi zagotavljanja pretočnosti prometa dela med tednom potekajo ob delni zapori izmenično enosmerno.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča