petek, 26 julija, 2024
DomaSlovenijaZdravstvo, Hipokratova prisega velja?

Zdravstvo, Hipokratova prisega velja?

‘Najlepši’ so za nabavo posameznega hitrega testa odšteli 1,66 evra, čemu potem samoplačniška testiranja v zdravstvenih ustanovah od 15 evrov naprej?  Razumem, da ljudje v zdravstvu delajo, ampak! Ne bi se želel spotikati še ob nego in stroške t.i. COVID bolnikov na intenzivni. Oprostite, nekatere bolnišnice bodo obogatele, sicer iz naše zdravstvene blagajne. Za 14 oz. 16 dni nege je bila oz. je še vedno cena za oskrbo enega bolnika cca. v osnovi slabih 47.000 evrov. Ta številka je brez dodatkov, ki so jih izplačali zdravnikom. Skupaj s temi izplačili se dvigne na nekaj več kot 67 tisoč evrov!

Zdaj pa še samoplačniški testi. Zanimivo, saj mi nismo ZDA, ker pri nas naj bi bilo zdravstvo urejeno in vsak plačuje za t.i. oskrbo, …
Tako kot vedno bom pri vprašanju uvideven do medicinskih sester in bratov. Vprašanje je bolj namenjeno vodilnim zdravstvenih institucijam in doktorjem. In če se malce sprehodimo po podatkih naših bolnišnic, so nekatere v tem korona času zaslužile zelo veliko. Še sploh, če vemo, da gripe skoraj ni, da je samo korona.

Čeprav vem, da so odkloni in niste vsi v istem košu. Pa brez zamere. Naj bo zdravje, etika. Kot laik, upam da ni nihče pod Hipokratovo prisego tega stanja izkoristil. Upam.

Ne vem, kako bo, ko kornca zbledi in z vsemi ostalimi obolenji, ki jih imamo in so bila v koronskem času prestavljena. Bo šlo po načelih etike in časovnici?

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča