sreda, 15 maja, 2024
DomaSlovenijaZDRAVSTVO: Pomanjkanje kadra, ali nezaupanje, podcenjevanje?

ZDRAVSTVO: Pomanjkanje kadra, ali nezaupanje, podcenjevanje?

V medijih spremljam nastope politikov, zdaj že mlajše generacije, ki nabijajo, da kadra ni. Morda ga res ni, ker je očitno podcenjen. Sicer pa kader je oz. vsako leto na srednjih zdravstvenih šolah po Sloveniji uspešno zaključi na desetine mladih.

Za vpogled in poznavanje mladim in starejšim politikom. Samo letos je uspešno maturo končalo 197 dijakov zdravstvene nege, kemijski, farmacevtski in kozmetični tehnik na srednji šoli novomeškem Šolskem centru. Če število uspešnih razdelimo na četrtine (glede na smer šolanja), je še vedno to dobrih 49 ljudi z znanjem o zdravstveni oskrbi, negi. Vprašanje je, ali se res vsi ti dijaki odločijo za študij.

In če je letos samo na novomeški srednji šoli uspešno zaključilo toliko mladih ljudi, pa to ni edina srednja šola s tem programom, je potem čas, da se politični ‘filozofi’ vprašajo, kje so oz. zakaj se ti mladi ljudje ne zaposlijo v zdravstvu, ali pač jih nočejo zaposliti.

Po mojem poznavanju mladih, ki se odločijo za omenjeno šolo, jih je precej, ki želijo delati prav v t.i. segmentu, in ko se politiki spet javno prepirajo, a storijo zelo malo oz. nič.

In še to. Izobraževanje bo tudi naslednje leto, pa čez dve leti, tri. Koliko je to oseb z določenim znanjem in če pogledamo še nekaj let nazaj. Kje so in čemu ne opravljajo izbranega poklica?

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča